Rólunk

A Magyar Látszerész Szövetség vezetősége

Vezetőség

Tisztelt Tagunk, Kedves Kollégánk!

2018 június 17.-én, még a nyári szabadságolások előtt a Magyar Látszerész Szövetség megtartotta éves közgyűlését. A meghirdetett napirendi pontok; az éves beszámolók és jelentések utáni esemény a négy évenkénti tisztújítás volt. A következő, 2018-2022 közötti négy éves periódusra, a Magyar Látszerész Szövetség vezetősége az alábbi tagokkal kezdte el munkáját:

BABOS NOÉMI, BORÓK RITA, DR. ÁCSNÉ SZEPES KRISZTINA, FERENCZ DÁVID, HOMOKI IMRE, KOVÁCS APOLLÓ ANDRÁS, KREISZ TÜNDE, LEÁNYFALVI TAMÁS, NEMERKÉNYI JÁNOS, SIPOS ANITA, PÁLFI BEA, POLGÁR JÓZSEF, SZABADI ZSOLT, SZODORAI MARGIT, URBÁNNÉ SZABÓ MARIANN

Szabadi Zsolt

Elnök

Már 13 éve dolgozom az optikai piacon, más területről érkeztem.Sok jó élményt, jó barátot nyertem, és persze az üzleti sikerek is fontosak. Ma már a legnagyobb fiam optometrista, a felesége is optikus, úgy tűnik családilag is elmélyedtünk a szakmában. Azt hiszem ideje egy kicsit többet visszaadnom a szakmának, remélem sikerülni is fog.
Izgatott vagyok, kiváló munkatársakkal vagyok az új elnökségben, rengeteg jó tervünk van, tele vagyunk lelkesedéssel is. Mindezek viszont csak az optikus szakma, az Önök, elfogadásával, bizalmával válhatnak majd valósággá.
Előre is köszönjük, köszönöm a bizalmat, és a támogatást!

Leányfalvi Tamás

Ügyvezető alelnök

1990-ben szereztem Látszerész képesítést, azóta vagyok jelen az optikai szakmában. Az Ofotért vállalatnál volt az első munkahelyem, ez után Bártfalvi Lászlónál, majd a Buchmann MOM Zrt-nél – HOYA Lens Hungary Zrt. helyezkedtem el. 2004-től a Dioptrans Kft és a Szemüveg Outlet Kft ügyvezetőjeként dolgozom. A Magyar Látszerész Szövetség vezetőségének 2011 óta vagyok tagja, hiszek az összefogás, az együttműködés erejében, eredményességében, ehhez szeretnék támogatólag hozzájárulni.

Dr. Ácsné Szepes Krisztina

Alelnök, látszerész

A Kecskeméten működő Dr. Ács Optika És Szemészeti Rendelő tulajdonosa vagyok. Tudom és hiszem, hogy a szemész orvosnak szüksége van az optometrista munkájára és tudására, és azt is,hogy az optometristának is kell egy szemorvos segítsége,tudása. Nálunk az “együtt dolgozás ” kiválóan működik évek óta. Célom, hogy a saját példánkon keresztül, országosan is létre tudjon jönni a közös munka a két szakma képviselői között. Többek között ezért is vállaltam szerepet az MLSz-ben, hogy a Szövetség segítségével el tudjuk indítani ezt a projektet.

Homoki Imre

Alelnök, látszerész

1992-ben végeztem el a látszerész szakiskolát. Az eltelt 25 évben egyéni vállalkozóként dolgozom, jelenleg három üzletet vezetek az alföldi régióban. Mindig fontosnak tartottam a szakmaiságot, az összetartozást valamint az innovációt.

Kovács Apolló András

Alelnök, optometrista, látszerész mester

1985-ben végeztem, mint látszerész. Pályafutásom során dolgoztam üzletben – boltban és műhelyben – optometristaként, üzletvezetőként, majd területi menedzserként. A hálózati munka után a beszerzés területére kerültem, mint termékmenedzser. Később, mint logisztikai igazgató tettem szert nemzetközi tapasztalatokra. Jelenleg a Grandvision Hungary Kft. hálózatfejlesztési és műszaki igazgatójaként új lehetséges Ofotért és Vision Express (+ GrandOptical Slovakia) üzletek felkutatása, megvalósítása, valamint a jelenlegi üzletek üzemeltetése a feladatom.

Kreisz Tünde

Alelnök, Hoya Senior Area Sales Manager

Közel 20 éve dolgozom az optikai szektorban. Korábban szemüvegkeret forgalmazó cég képviselőjeként, 5 éve pedig lencsebeszállítói oldalról igyekszem segíteni a független látszerészek munkáját.
2016-ban látszerész végzettséget szereztem. Munkám során igyekszem mindenben segítő kezet nyújtani partnereimnek.

Sipos Anita

Alelnök

Sipos Anita optometrista-kontaktológus vagyok. 1999 óta dolgozom az optikai szakmában. Kezdetben látszerészként, majd a Semmelweis Egyetemen elvégzett tanulmányaim után, optometrista-kontaktológusként végzem a világ egyik legszebb hivatását. Jelenleg az Optic World Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú optikai hálózatánál dolgozom, mint Hálózatvezető – Budapest régió.
Hitvallásom: Szemünk világa nagy kincs, óvnunk kell! És ha szükséges, a tökéletes optikai eszközzel kell segítenünk ”működését”, nap mint nap

Szodorai Margit

Elnök – Ellenőrző Bizottság, látszerész, pedagógus, szakmai vezető

Érettségi után 1983-ban végeztem Látszerész és fotócikk-eladóként. Dolgoztam eladóként, első eladóként a Váci utcai Ofotért szaküzletben, majd boltvezetőként, és később oktatási menedzserként a Fotex-Ofotért Kft-nél. 1999 óta foglalkozom nappali tagozatos tanulók, illetve felnőttképzésben résztvevők oktatásával. Tanítani a Reitter Ferenc utcai iskolában kezdtem. Jelenleg (2009 óta) a Teljes körű Optikai Oktatás Kft. oktatójaként és a szakmai vezetőjeként dolgozom.

Nemerkényi János

Ellenőrző Bizottsági Tag

A Szövetségnek megalakulása óta tagja. Műszaki szakoktatói és optometrista végzettsége van. A
látszerészeket képző Szakiskola Kihelyezett Tagozatának óraadója. Jelenleg nyugdíjas óraadóként
tevékenykedik.

Pálfi Beáta

Ellenőrző Bizottsági Tag

Több szakmát kipróbáltam életemben, mielőtt „visszatértem a gyökerekhez”. A látszerész képzést 2014 őszén fejeztem be. 2015 szeptembere óta a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának vagyok optometrista szakos hallgatója. 2019-ban fogom átvenni a diplomámat, de már most alig várom, hogy „élesben” vizsgálhassak, ezzel adva „új életet” az embereknek. A családi optikánkban
dolgozom Pomázon 2014 óta. Örömmel fogadtam a felkérést, hogy vegyek részt a Szövetség vezetőségében.

Babos Noémi

Vezetőségi Tag

Közgazdászként kerültem az optikai szakmába 1994-ben. 15 évig dolgoztam a Fotexnél a marketing és a kereskedelem több területén. Üzletágvezetőként a Fotex Optikai szalonokat vezettem, nagykereskedelmi vezetőként a Bausch+Lomb, Safilo és saját márkás keretek és napszemüvegek értékesítéséért feleltem. Az olasz Safilo cégnél első feladatom a cég magyar telephelyének felállítása és megnyitása volt. Majd a magyar, a cseh és szlovák Safilo kereskedelmi és marketing tevékenységét irányítottam. A Medicontur Kft. marketing igazgatójaként szemészeti implantátumok nemzetközi
marketingjéért feleltem. Jelenleg saját marketing cégemet vezetem. A szakmában eltöltött évek alatt látszerész képzettséget szereztem és elvégeztem a Semmelweis Egyetem Optometrista szakát. Az MLSZ vezetőségének munkáját 2010 óta segítem.

Borók Rita

Vezetőségi Tag

Végzettségem: látszerész, optometrista-kontaktológus, marketing szakközgazdász. A szakmában több mint 20 éve vezető pozíciót töltök be, kezdve üzletvezetőként, területi managerként, kiskereskedelmi igazgatóként és most több cégben ügyvezető igazgatóként. Dolgoztam hosszú éveken keresztül a Fotex-Ofotértnél, 2009 óta a Teljeskörű Optikai Oktatás Kft igazgatója vagyok.

Ferencz Dávid

Vezetőségi Tag

Bausch+Lomb termékmenedzser. Testnevelés – rekreáció tanárként végeztem a Szegedi Tudományegyetemen,
később a TF-en megcsináltam a Sportmenedzser Msc képzést is. Munkatapasztalatomat az értékesítés különböző szintjein szereztem, a Coca-Cola, Dreher Sörgyárak, L’Oréal cégeknél.
Optikai területen több mint hat éve dolgozom a Bausch+Lomb színeiben és jelenleg a Vision Care márkáit, termékmenedzserként gondozom.

Polgár József

Vezetőségi Tag

Az optika szakmában 2006 óta dolgozom, látszerész és optometrista végzettséggel is rendelkezem. Szerencsésnek mondhatom magam, ugyanis számomra a szakma nem csupán a megélhetést jelenti, de hivatásomnak is tekintem. 2014 óta dolgozom a ZEISS-nél optikai szakreferensként, a Semmelweis Egyetemen a leendő optometristák képzésében és a látszerész oktatásban is szerepet vállalok. Szívügyemnek tartom a magyar látáskultúra fejlesztését is, nagy örömmel dolgozom olyan
kollégákkal, akik számára ez szintén fontos.

Urbanné Szabó Mariann

Vezetőségi Tag

Ofotért- Fotex-Ofotért Kft – GrandVision Kft. Optometrista látszerész. Több évtizedes szakmai, üzletvezetői,
valamint oktatói, kamarai szakértői és vizsgáztatói gyakorlattal.