Media kapcsolat:
BauschLomb@FTIConsulting.com

 

A BAUSCH + LOMB vállalat bejelentése: egyes gyártási számú kontaktlencse ápolófolyadékai, szem tisztítására és nedvesítésére szolgáló készítményei önkéntes visszahívásáról.

A visszahívással kapcsolatosan nincs ismert súlyos nemkívánatos esemény.

 

LAVAL, Quebec, May 25, 2021- A Bausch + Lomb, a világ egyik vezető szemegészségügyi vállalata, önkéntesen visszahívja azokat a termékeit, – Biotrue® kontaktlencse ápolófolyadék, ReNu® MPS Multi-purpose sensitive eyes ápolófolyadék, ReNu® MultiPlus kontaktlencse ápolófolyadék, Boston® cleaner, Boston® conditioning ápolófolyadék, Boston® Simplus Multi-Action kontaktlencse ápolófolyadék, Sensitive Eyes® kontaktlencse ápolófolyadék, EasySept® kontaktlencse ápolófolyadék, Ophtaxia® eye wash ápolófolyadék, Sensitive Eyes® eye lubricant áplófolyadék és a hozzájuk tartozó sajátmárkás termékek – amelyeket milánói gyárában, Olaszországban gyártottak. A jelen visszahívásban érintett Bausch + Lomb termékek és gyártási tételek teljes listája alább található.

Ez az önkéntes visszahívás Európában, a Közel-Keleten, Oroszországban/FÁK államaiban, Hong Kongban és Kínában történik, bár az Ophtaxia® eye wash ápolófolyadék egyes gyártási tételei csak Franciaországban és Hong Kongban, a Sensitive Eyes® kontaktlencse ápolófolyadék csak Magyarországon, Bulgáriában, és Dél-Afrikában elérhetők, az egyetlen Kínában visszahívásra kerülő termék a Boston® Simplus Multi-action kontaktlencse ápolófolyadék.

A Bausch + Lomb értesítést kapott az egyik milánói, olaszországi külső beszállítójától, amely ezen termékek, egyes elemeinek (palackok, dugók és kupakok), a mi milánói (Olaszország) gyártóhelyünknél történő gyártást megelőző, sterilizációjával foglalkozik, a sterilizálási folyamatra vonatkozó problémával kapcsolatban. Az önkéntes visszahívás ennek az értesítésnek az eredménye. A Bausch + Lomb egyike azoknak a vállalatoknak, amelyet ez a helyzet érint.

A termékeinket használók egészsége és biztonsága számunkra a legfontosabb prioritás. Bár ezekkel a termékekkel a fertőzés kockázata alacsony, úgy döntöttünk, hogy önkéntesen visszahívjuk a termékek ezen gyártási tételeit, mert nem tudunk megbizonyosodni arról, hogy a termékek minden egyes eleménél a beszállító részéről a gyártási folyamat megfelelőségének a kritériumai teljesültek-e. A problémával összefüggésben azonban a mai napig egyetlen súlyos nemkívánatos eseményt sem jelentettek.

Az érintett gyártási sorozatú termékeket a BLRecall.expertinquiry.com honlapon lehet azonosítani. A visszahívás egyéb Bausch + Lomb termékeket vagy gyártási sorozatokat nem érint.

Azok a fogyasztók, akiknek a birtokában lehetnek érintett termékek, az alábbi lépések szerint kell eljárjanak:

1. Keresse fel a BLRecall.expertinquiry.com honlapot, hogy ellenőrizze, valóban az érintett termékről van-e szó.
2. Ha a termék érintett, ne használja azt tovább.
3. Regisztráljon további utasításokért a BLRecall.expertinquiry.com címen.
4. Az összes utasítás betartása után dobja ki az érintett terméket.

A visszahívással kapcsolatos további információkért, a regisztrációra vonatkozó segítségért, nemkívánatos eseménnyel vagy minőségi panasszal kapcsolatos információkért a fogyasztók a Sedgwick vállalattal, – a Bausch + Lomb nevében a termék visszahívását végző céggel – lépjenek kapcsolatba e-mailben: BLRecall@Sedgwick.com, vagy telefonon: vasárnaptól szombatig + 44-20-8089-3775 számon, helyi idő szerint 0900 és 1800 között, vagy online a BLRecall.expertinquiry.com oldalon.
További kezelés miatt és tanácsadásért a nemkívánatos eseményekkel kapcsolatban a fogyasztók a szemészeti szakemberükkel is lépjenek kapcsolatba.

Kérjük azon a kiskereskedőket, gyógyszertárakat, szemészeti szakembereket, forgalmazókat és nagykereskedőket, akik közvetlenül a Bausch + Lomb cégtől vásároltak termékeket, lépjenek kapcsolatba a Sedgwickkel a + 44-20-8089-3775 telefonszámon az azonosított termékek átvételének megszervezése érdekében és a visszavételi engedélyezéssel kapcsolatos utasítások miatt. Ha a termékeket nem közvetlenül a Bausch + Lomb cégtől vásárolták, akkor az ügyfeleket arra kérjük, hogy vegyék fel a kapcsolatot viszonteladójukkal a termék visszaszolgáltatásához és a csere- vagy visszatérítési lehetőségek megvitatásához.

Visszahívott termékekre vonatkozó adatok *

Lejárati idők: 2021 május 2024 február

Érintett termékek: 

• Biotrue® multi-purpose solution (60mL, 300mL)
• Biotrue® multi-purpose solution flight pack (60mL, 2 X 60mL)
• Biotrue® multi-purpose solution (2 X 300mL)
• ReNu® MPS multi-purpose solution sensitive eyes (60mL, 120mL, 240mL, and 3 X 240mL)
• ReNu® MPS multi-purpose solution sensitive eyes flight pack (2 X 60mL)
• ReNu® multi-purpose formule classique

• Boston® SIMPLUS Multi-Action Solution (120mL)
• ReNu® MultiPlus multi-purpose solution fresh lens comfort (60mL, 240mL, 3 X 240mL)

• Boston®/Boston® ADVANCE Cleaner (30mL)
• Boston®/Boston® ADVANCE Conditioning Solution (120mL)
• Boston® Multi-Action Solution Special Flight Pack SIMPLUS (2 X 60mL)
• Boston® ADVANCE Cleaner Conditioning Solution Multipack (3 X 30mL & 3 X 120mL)
• Boston® ADVANCE Cleaner Conditioning Solution Starter Kit ADVANCE FORMULA (10mL & 30mL)
• Sensitive Eyes® contact lens solution plus Saline (500mL)

• EasySept® contact lens solution (120mL)
• Ophtaxia® eye wash solution

• Sensitive Eyes® eye lubricant solution

* Az értesítő levél ‘visszahívott termék részletei’ részében látható képek csak illusztrációk. A termékek vagy a termékek csomagolása régiótól / országtól függően eltérő lehet.

 

A Bausch + Lomb vállalatról

A Bausch + Lomb, a Bausch Health Companies Inc. szemészeti egészségügyi termékek területén globális vezető vállalata kizárólag arra összpontosít, hogy segítsen az embereknek jobban látni és így jobb életet élni. Fő termékei közé tartoznak a vény nélkül kapható termékek, étrend-kiegészítők, szemápolási termékek, szemészeti gyógyszerek, kontaktlencsék, lencsék ápolására szolgáló termékek, szemészeti sebészeti eszközök és műszerek. A Bausch + Lomb vállalat ezen a területen az egyik legátfogóbb termékportfóliót fejleszti, gyártja és forgalmazza, termékei közel 100 országban érhetők el. További információkért látogasson el a www.bausch.com honlapra.

®/TM jelzésű termékek a Bausch & Lomb Incorporated és leányvállalatainak a védjegye.
Az összes többi termék / márkanév és / vagy logó a megfelelő tulajdonosok védjegye.
© 2021 Bausch & Lomb Incorporated vagy leányvállalatai.