Rólunk

A Magyar Optikus és Optometrista Szövetség vezetősége

Vezetőség

Tisztelt Tagunk, Kedves Kollégánk!

A 2022.06.14-ei tisztújító közgyűlés megválasztotta a következő 4 évre az új Vezetőséget.

Elnökség:
Elnök: Szabadi Zsolt
Ügyvezető alelnök: Leányfalvi Tamás
Alelnök: Homoki Imre
Alelnök: Sipos Anita
Alelnök: Kovács Apolló András

Vezetőségi tagok:
Andorfi Tamás
Borók Rita
Páli Ákos
Polgár József

Felügyelő Bizottság:
Elnök: Szodorai Margit
Tag: Császár-Pálfi Bea
Tag: Nemerkényi János

Szabadi Zsolt

Elnök

Már 13 éve dolgozom az optikai piacon, más területről érkeztem.Sok jó élményt, jó barátot nyertem, és persze az üzleti sikerek is fontosak. Ma már a legnagyobb fiam optometrista, a felesége is optikus, úgy tűnik családilag is elmélyedtünk a szakmában. Azt hiszem ideje egy kicsit többet visszaadnom a szakmának, remélem sikerülni is fog.
Izgatott vagyok, kiváló munkatársakkal vagyok az új elnökségben, rengeteg jó tervünk van, tele vagyunk lelkesedéssel is. Mindezek viszont csak az optikus szakma, az Önök, elfogadásával, bizalmával válhatnak majd valósággá.
Előre is köszönjük, köszönöm a bizalmat, és a támogatást!

Leányfalvi Tamás

Ügyvezető alelnök

1990-ben szereztem Látszerész képesítést, azóta vagyok jelen az optikai szakmában. Az Ofotért vállalatnál volt az első munkahelyem, ez után Bártfalvi Lászlónál, majd a Buchmann MOM Zrt-nél – HOYA Lens Hungary Zrt. helyezkedtem el. 2004-től a Dioptrans Kft és a Szemüveg Outlet Kft ügyvezetőjeként dolgozom. A Magyar Látszerész Szövetség vezetőségének 2011 óta vagyok tagja, hiszek az összefogás, az együttműködés erejében, eredményességében, ehhez szeretnék támogatólag hozzájárulni.

Homoki Imre

Alelnök, látszerész

1992-ben végeztem el a látszerész szakiskolát. Az eltelt 25 évben egyéni vállalkozóként dolgozom, jelenleg három üzletet vezetek az alföldi régióban. Mindig fontosnak tartottam a szakmaiságot, az összetartozást valamint az innovációt.

Sipos Anita

Alelnök

Sipos Anita optometrista-kontaktológus vagyok. 1999 óta dolgozom az optikai szakmában. Kezdetben látszerészként, majd a Semmelweis Egyetemen elvégzett tanulmányaim után, optometrista-kontaktológusként végzem a világ egyik legszebb hivatását. Jelenleg az Optic World Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú optikai hálózatánál dolgozom, mint Hálózatvezető – Budapest régió.
Hitvallásom: Szemünk világa nagy kincs, óvnunk kell! És ha szükséges, a tökéletes optikai eszközzel kell segítenünk ”működését”, nap mint nap

Kovács Apolló András

Alelnök, optometrista, látszerész mester

1985-ben végeztem, mint látszerész. Pályafutásom során dolgoztam üzletben – boltban és műhelyben – optometristaként, üzletvezetőként, majd területi menedzserként. A hálózati munka után a beszerzés területére kerültem, mint termékmenedzser. Később, mint logisztikai igazgató tettem szert nemzetközi tapasztalatokra. Jelenleg a Grandvision Hungary Kft. hálózatfejlesztési és műszaki igazgatójaként új lehetséges Ofotért és Vision Express (+ GrandOptical Slovakia) üzletek felkutatása, megvalósítása, valamint a jelenlegi üzletek üzemeltetése a feladatom.

Andorfi Tamás

Vezetőségi tag

Több mint 10 éve dolgozom az optikai iparágban, ami alatt dolgoztam optikai szaküzletekben, állami egészségügyben és oktatásban. Optometrista BSc diplomát a Semmelweis Egyetemen szereztem meg, ösztöndíj keretében fél évet töltöttem Belgiumban (HUB). Tudásomat a kontaktológia területén hasznosítottam leginkább a Szt. István Kórházban. Mesterdiplomát szereztem a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, mint Egészségügyi mérnök, ahol átfogó anyagismereti és additív „3D” gyártástechnológiai tudást szereztem. Jelenleg is előadói szerepet vállalok a Semmelweis Egyetemen.

Borók Rita

Vezetőségi Tag

Végzettségem: látszerész, optometrista-kontaktológus, marketing szakközgazdász. A szakmában több mint 20 éve vezető pozíciót töltök be, kezdve üzletvezetőként, területi managerként, kiskereskedelmi igazgatóként és most több cégben ügyvezető igazgatóként. Dolgoztam hosszú éveken keresztül a Fotex-Ofotértnél, 2009 óta a Teljeskörű Optikai Oktatás Kft igazgatója vagyok.

Páli Ákos

Polgár József

Vezetőségi Tag

Az optika szakmában 2006 óta dolgozom, látszerész és optometrista végzettséggel is rendelkezem. Szerencsésnek mondhatom magam, ugyanis számomra a szakma nem csupán a megélhetést jelenti, de hivatásomnak is tekintem. 2014 óta dolgozom a ZEISS-nél optikai szakreferensként, a Semmelweis Egyetemen a leendő optometristák képzésében és a látszerész oktatásban is szerepet vállalok. Szívügyemnek tartom a magyar látáskultúra fejlesztését is, nagy örömmel dolgozom olyan
kollégákkal, akik számára ez szintén fontos.

Szodorai Margit

Elnök – Felügyelő Bizottság, látszerész, pedagógus, szakmai vezető

Érettségi után 1983-ban végeztem Látszerész és fotócikk-eladóként. Dolgoztam eladóként, első eladóként a Váci utcai Ofotért szaküzletben, majd boltvezetőként, és később oktatási menedzserként a Fotex-Ofotért Kft-nél. 1999 óta foglalkozom nappali tagozatos tanulók, illetve felnőttképzésben résztvevők oktatásával. Tanítani a Reitter Ferenc utcai iskolában kezdtem. Jelenleg (2009 óta) a Teljes körű Optikai Oktatás Kft. oktatójaként és a szakmai vezetőjeként dolgozom.

Császár-Pálfi Beáta

Felügyelő Bizottsági Tag

Több szakmát kipróbáltam életemben, mielőtt „visszatértem a gyökerekhez”. A látszerész képzést 2014 őszén fejeztem be. 2015 szeptembere óta a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának vagyok optometrista szakos hallgatója. 2019-ban fogom átvenni a diplomámat, de már most alig várom, hogy „élesben” vizsgálhassak, ezzel adva „új életet” az embereknek. A családi optikánkban
dolgozom Pomázon 2014 óta. Örömmel fogadtam a felkérést, hogy vegyek részt a Szövetség vezetőségében.

Nemerkényi János

Felügyelő Tag

A Szövetségnek megalakulása óta tagja. Műszaki szakoktatói és optometrista végzettsége van. A
látszerészeket képző Szakiskola Kihelyezett Tagozatának óraadója. Jelenleg nyugdíjas óraadóként