Az optikai szaküzletek a lezárás alatt is folyamatosan nyitva vannak!

r

Legfontosabb tudnivalók

A Magyar Látszerész Szövetség összegyűjtötte az optikák és a vásárlók számára a legfontosabb tudnivalókat, melyek a jelenlegi helyzetben, 2021 tavaszán az aktuális COVID helyeztben, a lezárások mellett érvényesek az üzletágra. 

NYITVA!

Az optikai szaküzletek, mint a magánegészségügy speciális része, és a szemüveg mint minden napjaink nélkülözhetetlen eszközének gyártói, a lezárás alatt is folyamatosan nyitva vannak!

SEGÍTÜNK

Az optikák szakemberei munkájukkal, és szaktudásukkal támogatják a páciensek látását, biztosítják a látásjavító eszközök zavartalan kiszolgálását, szemüvegek, kontaktlencsék, ápolószerek, speciális napszemüvegek tekintetében!

JAVÍTUNK

Ezen eszközöket bármilyen hiba esetén csak az optikák, és azok képzett látszerész munkatársai tudják javítani a felhasználók számára, a páciensek számíthatnak az optikusokra, optikai szaküzletekre.

SZŰRÉST VÉGZÜNK

Bármilyen látásprobléma, esetleg szemészeti panasz esetén a jelen helyzetben az első szűrést az optikák tudják biztosítani, fogadni a pácienseket, és ott a kollégák szaktudásuknak megfelelően vizsgálatot végeznek.

MEGOLDÁST KÍNÁLUNK

Ha helyben orvosolható a probléma szemüveget készítünk, ha további kezelés szükséges a pácienst a szemészeti osztályokra irányítjuk.

CÉLUNK AZ ÉLESLÁTÁS

Mi a lakosság éleslátásáért dolgozunk, minden tudásunkkal igyekszünk segíteni a jelen helyzetben is, ránk számíthatnak, forduljanak hozzánk bizalommal.

A fentiektől az bizonyos optikák saját döntésük alapján, körülményeik okán eltérhetnek, és zárva is lehetnek. Az érdeklődőknek javasoljuk, hogy az optikák elérhetőségein tájékozódjanak az adott szaküzlet státuszát illetően.

Biztonságos Optikák, az Ön biztonságáért

Az optikai szaküzletekben ahogyan eddig is, minden lehetséges módon védekezünk a COVID ellen.
Ezzel védjük a pácienseink és munkatársaink biztonságát egyaránt.

Az alapvető COVID védelmi eszközöket teljes mértékben alkalmazzuk, mint:

$

maszkviselés

$

távolságtartás

$

folyamatos fertőtlenítés

$

szellőztetés

Ezeken felül az optikai szaküzletek további speciális védekezési megoldásokat is alkalmaznak, mint:

$

dedikált időpontra érkeznek a vizsgálatokra a páciensek

$

két vizsgálat között a vizsgáló helyiség, és a gépek is fertőtlenítve vannak

$

az eladótérben felpróbált szemüvegek fertőtlenítve kerülnek vissza a helyükre

$

az üzlettérben, és a vizsgálóban is légtisztító berendezéseket üzemeltetnek a szaküzletek

Szakértő Optikák – az Ön látásának szakértői

Az optikai szaküzletekben most is teljes szolgáltatást kapnak a páciensek.

1. látásellenőrzés, szemvizsgálat

  • a vizsgálatok időpont egyeztetés alapján folyamatosak a szaküzletekben, ezzel az optikai szaküzletek nagyban tehermentesítik az EÜ ellátórendszert, amely mint látjuk egyre
  • nagyobb terhelés alatt áll a COVID elleni küzdelemben

 

2. teljes látással kapcsolatos tanácsadás

Az optikai szaküzletekben a vizsgálatok mellett teljes tanácsadásban részesülhetnek a páciensek most is. Kiemeltünk 3+1 fontos témát, amely szinte mindenkit érint a jelen helyzetben:

1. Kék fény szűrés fontossága home office és online oktatás kapcsán kiemelten!

A home office, és az online oktatás kapcsán egyre többen kényszerülünk monitorok elé felnőttek, és gyermekek egyaránt.
A felnőttek körében már a tavalyi home office hullám során is tapasztaltuk a panaszok számának jelentős erősödését, ez most a gyermekeink körében is vélhetően erősödni fog.
Fokozottan figyeljük gyermekeinket, és kérdezzük őket, hogyan érzik a magukat, látásukat, fáj- a fejük, vagy más panaszuk esetleg ?
A monitorok által kibocsátott kék fény erősebb mint a természetes fény, valamint a spektrumát illetően a szemre káros kék fény tartományban is sokkal erősebb terhelést kap a szemünk, mint a természetes környezetben.
Ez a jelenség ellen van megoldás,  a különféle kékfény szűrő optikai megoldások, ezek használata javasolt, fontos a védekezés.

2. Szemszárazság, szemfáradtság

Az online munka során kevesebbet pislognak a gyermekeink a monitorok előtt, emiatt hamarabb fellép a szemszárazság jelenség.
A jelenség tünetei a szem dörzsölése, esetleg a szem pirosodása, de akár fájdalomra is panaszkodhatnak a gyermekek.
A megoldás, a fokozottabb folyadékbevitel, időnként nézzen fel a gyermek a monitorról távolabbra is, ezzel is pihentetve a szemét.

3. Ápolószerek, nedvesítő cseppek

A kontaktlencse viselők számára ismert, hogy a szemüket nedvesíteni kel, de ez most többek számára is fontos lehet.
A kontaktlencse viselők figyelmét ismét felhívjuk a 6 havonta szükséges kontroll fontosságára, szaküzleteink ebben is segítségükre vannak.
Az optikai szaküzletekben szakértő segítséget kaphatnak a páciensek, érdeklődők.

+1. COVID maszkviselés – páramentesítés

A maszkviselés során fokozottan fellép a szemüvegek párásodása.
Ez ellen megfelelő minőségű páramentesítő megoldásokat kínálnak az optikai szaküzletek.
Fontos kiemelni, hogy a szemüvegeink, a szemüveglencséink védelme érdekében optikában szerezzék be ezeket a páramentesítő megoldásokat, itt optikai tekintetben biztonságos termékeket találnak az érdeklődők.

3. szemüvegjavítás, szervíz

  • Az optikai szaküzletek teljes javítási és szervíz lehetőséggel várják az esetleg meghibásodott szemüvegeket, felkészült munkatársaink mindent megtesznek a probléma megoldására.
  • A szemüveg a viselője számára nélkülözhetetlen és elengedhetetlen, kiemelten fontos eszköz.

 

Ezt az anyagot a Magyar Látszerész Szövetség készítette, a hazai optikai piac egyik legnagyobb szakmai érdekképviselete, a hazai optikai piac támogatására. A Magyar Látszerész Szövetség 1970 óta képviseli a szakma érdekeit, támogatja munkájával az optikai szakmát. Az anyag felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Magyar Látszerész Szövetség engedélyével lehetséges.

Budapest, 2021-03-09

Lépjen kapcsolatba velünk

szovetseg@optika.hu
(06-1) 320-3083
(06-30) 394-6990

Fax: (06-1) 237-0735