Október a Látás Hónapja

A világ nem alkalmazkodik látásunkhoz. Lásson tisztán Ön is!

A Magyar Látszerész Szövetség szervezésében 2013. októberében ismét megrendezésre kerül a „Látás Hónapja” elnevezésű rendezvénysorozat, melynek keretében az országos akcióban résztvevő több száz vizsgálati ponton ingyenes látásellenőrzésben és szaktanácsadásban részesülnek az érdeklődők. A program 2013. október 1-tôl október 31-ig kerül megrendezésre.

Jáksó akkor is hordana szemüveget, ha nem kellene

Bár a lakosság felének szüksége lenne rá, csak 3,5 millió magyar hord szemüveget, másfél millióan ráadásul olyat, ami egyáltalán nem felel meg a szükségleteiknek. Október a Látás Hónapja, így több száz optikában az ország szinte teljes területén lehetőség van látásvizsgálatra.

Szemüveg: ciki vagy divatos?

Egyeseknek a fiatalkort megkeserítő átok, másoknak divatos kiegészítő, amit akár dioptria nélküli üveggel is hajlandóak felvenni. A szemüveg egy igen megosztó eszköz, ám azt nem szabad elfelejteni, hogy azon kívül, hogy valakinek jól áll vagy sem, komoly egészségügyi problémákhoz is vezethet, ha nem figyelünk a szemünkre!

Ördög Nóra: A látásproblémát kezelni kell, nem szégyellni

Ördög Nóri, Keresztes Ildikó, Csonka András, Jáksó László, Delhusa Gjon, Szirota Jennifer Gyurcsík Tibor, Sándor Orsi, Marenec Fruzsina és Világi Péter szem előtt tartják a prevenciót, még hozzá szó szerint! Hírességeink az októberben zajló Látás Hónapja eseménysorozat keretén belül az évenkénti látásellenőrzés fontossága mellett kampányoltak, és természetesen pozitív példát mutatva, ők is részt vettek az ingyenes szűréseken.