Kattintson a további képekért!

Országos UV teszt

A Magyar Látszerész Szövetség szervezésében minden év tavaszán kerül megrendezésre az „Országos UV Teszt” elnevezésű rendezvénysorozat, melynek keretében az országos akcióban résztvevő közel 200 vizsgálati ponton ingyenes UV szűrés és szaktanácsadásban részesülnek az érdeklődők.

Miért született a program?

A Magyar Látszerész Szövetség országos kampányt indít, melyben felhívja a lakosság figyelmét az UV védelem fontosságára. Programunk lényege, hogy minden optikai üzletet UV mérő berendezéssel szereljünk fel és így közösen kilépve a nyilvánosság elé egy térítésmentes optikai bevizsgálásra hívjuk a lakosságot, mivel  a többség nincs tisztában szemüvegének UV szűrő képességével.

A program célja:

Magyarországon egyre tudatosabban keresik a vásárlók az UV szűrős napszemüvegeket. Ezen a területen az ellenőrzés hiánya hívta létre az „Országos UV Teszt”-et. A Magyar Látszerész Szövetség és a Magyar Optikus Ipartestület fel kívánja hívni a figyelmet arra a fontos tényre, hogy a napszemüvegeken túl az optikai, dioptriával rendelkező szemüvegek UV szűrő képessége a jövőben ugyanolyan fontossággal bír mint a napszemüvegeké, valamint a kontaktlencsék UV szűrő képessége is előtérbe kerül.
Az általános klíma változás hatásai egyre inkább arra irányítják a figyelmet, hogy szemünk védelme az elsődleges szempont. Társadalmi felelősség vállalásunk, hogy megakadályozzuk az UV sugárzás által okozott szembetegségek kialakulását, valamint felhívjuk a figyelmet a gyerekekre, akik fejlődésük során hatványozott veszélynek vannak kitéve.

A program lényege:

A „Országos UV Teszt” által kínált szolgáltatás ingyenes bevizsgálásból és szaktanácsadásból áll. Az üzletekben elhelyezett mérőműszerek megmutatják, hogy a bevizsgált szemüveg milyen védelmi képességgel rendelkezik. A bevizsgálás nem több, mint pár másodperc.

További információ!

A program gördülékeny lebonyolítása és támogatása érdekében a Magyar Látszerész Szövetség interneten elérhető adatbázis segítségével pontos és gyors információt biztosít a résztvevő üzletek és fogyasztók részére. A program honlapján (www.uvteszt.hu) minden érdeklődő információkat találhat az „Országos UV Teszt” akcióban résztvevő üzletekről, a kezdeményezés céljairól és az ahhoz kapcsolódó eseményekről.

Médiatámogatás!

Kezdeményezésünk sikere és eredményessége nemcsak a programban résztvevő optikai üzletek számától függ (hiszen ezen a téren maximális a támogatás), hanem elsősorban a lakosság felé történő tájékoztatástól és a folyamatos figyelemfelhívástól. Az Országos UV Teszt programot hatékony és intenzív reklámkampánnyal kívánjuk és tudjuk támogatni.